KASKADNA FERMENTACIJA
Dr. Neidermaier
Kaj je kaskadna fermentacija
Že 5000 let pred Kristusom so ljudje v Babilonu uporabljali umetnost fermentacije za ohranjanje in podaljšanje roka uporabnosti živil. Fermentacija je transformacija organskih snovi z bakterijami, glivami ali celičnimi kulturami. Najbolj znano fermentirano živilo je kislo zelje.
Za fermentacijo živila se sadju, oreščkom in zelenjavi dodajo naravni mikroorganizmi, kot so kvasovke ali bakterije. Živilo se nato shrani v nepredušno zaprti posodi. Med shranjevanjem dodane fermentne kulture spremenijo in izboljšajo lastnosti prvotnega živila, učinki rastlinskih sestavin pa se okrepijo.
Pot kaskadne fermentacije
Kaskadna fermentacija
Kaskadna fermentacija je vrhunec prebave hrane. V tem večstopenjskem fermentacijskem procesu zaporedne delne fermentacije posnemajo naravni prebavni sistem našega telesa.
Rezultat: Regulatessenz®, sestavni del vseh izdelkov Regulat® in Regulatpro® podjetja Dr. Niedermaier®.
1. korak – dragocene sestavine
2. korak - vedno finejše cepljenje
3. korak – Regulatessenz® v popolnosti
Patentirana inovacija
Kaskadna fermentacija™, ki jo je razvilo podjetje Dr. Niedermaier Pharma, je edinstven razvoj na področju fermentacije. Patent, registriran pri Evropskem patentnem uradu pod številko 1153549, je mejnik v zgodovini fermentacije.
Kaj je skrivnost Regulatessenz®?
Absorpcija v telesu
Kaskadna fermentacija simulira naravne prebavne in presnovne procese v ustih, želodcu in črevesju.