KASKADNA FERMENTACIJA

Dr. Neidermaier

Kaj je fermentacija?


Umetnost fermentacije so ljudje v Babilonu uporabljali že leta 5000 pred našim štetjem za konzerviranje in konzerviranje hrane.

Najbolj znano fermentirano živilo je kislo zelje. Fermentacija opisuje pretvorbo organskih snovi z bakterijami, glivami ali celičnimi kulturami.

Hrano fermentiramo tako, da sadju, oreščkom in zelenjavi dodamo naravne mikroorganizme, kot so kvasovke ali bakterije. Živila se nato nepredušno shranijo. Med skladiščenjem dodane fermentne kulture transformirajo in oplemenitijo naravo začetne hrane, učinki rastlinskih sestavin pa se potencirajo.

Srebrna krogla fermentacije

Načelo kaskadne fermentacije je cepitev in pretvorba vseh zdravju koristnih sestavin v visoko koncentrirane biološko razpoložljive enote.

Prvi korak

Načelo kaskadne fermentacije je cepitev in pretvorba vseh zdravju koristnih sestavin v visoko koncentrirane biološko razpoložljive enote.

Drugi korak

Prva delna filtracija sledi po približno treh tednih. Filtrat ponovno pripravimo za fermentacijo z dodatkom drugih mlečnokislinskih bakterij. Nadaljnje stopnje fermentacije sledijo temu principu. Na ta način se doseže vedno bolj fina razčlenitev vsebine.

Tretji korak

Vse fermentacijske frakcije se združijo, ponovno izpostavijo splošnemu procesu fermentacije in filtrirajo. Sestavine so zdaj v edinstveni razčlenitvi. Zaradi nežnega posebnega postopka izdelave se lahko odpove uporabi konzervansov, kemičnih dodatkov, sladkorja in alkohola.

IZDELAVA

REGULATESSENCE®

Edinstvena encimska razgradnja z esencialnimi aminokislinami, di-, tri- in oligopeptidi, polifenoli, flavonoidi, vitamini, minerali, peptidoglikani in desnosučna mlečna kislina se nahajajo v kaskadno fermentiranih esencah Regulate. Vsi encimi se razgradijo na način, ki je telesu primeren, potencialno alergene beljakovine pa se razgradijo na nealergene oligopeptide in aminokisline.

Ti zlahka absorbljivi prekurzorji so na voljo za telesno lastno intracelularno proizvodnjo encimov; ta uravnava naravne presnovne procese v organizmu. Mlečna kislina v smeri urinega kazalca krepi črevesno floro, peptidoglikani iz celične stene dodanih mlečnokislinskih kultur pozitivno vplivajo na imunski sistem. Posebno pozornost si zaslužijo vsebovane sekundarne rastlinske snovi, ki imajo visok antioksidativni potencial. Sem sodijo na primer fenolne kisline (hidroksicimetne kisline), flavanoni (hesperitin, naringenin), flavoni, flavanoli, prokatehuinska kislina in elaginska kislina. Vendar antioksidativni učinki niso vse.

Sekundarnim rastlinskim snovem pripisujejo številne zdravstvene učinke:

  • antioksidant (zaščita pred prostimi radikali)
  • protimikrobno
  • imunomodulatorno
  • protivnetno
  • znižanje ravni holesterola
  • ki vplivajo na glukozo v krvi
  • prebavni
  • proti raku
  • antitrombotični
  • ki vplivajo na krvni tlak

Tako pripravljeno telo hitro in enostavno absorbira dragocene zaščitne in vitalne snovi iz kaskadno fermentiranih esenc Regulate. To pomeni: vaša energijska, regulacijska, imunomodulacijska in antioksidativna moč se lahko v celoti razvije.

Več o učinku REGULATESSENZ® lahko izveste tukaj

Pogled na našo proizvodnjo

Delite prispevek