KASKADNA FERMENTACIJA

Dr. Neidermaier

Kaj je kaskadna fermentacija

Že 5000 let pred Kristusom so ljudje v Babilonu uporabljali umetnost fermentacije za ohranjanje in podaljšanje roka uporabnosti živil. Fermentacija je transformacija organskih snovi z bakterijami, glivami ali celičnimi kulturami. Najbolj znano fermentirano živilo je kislo zelje.

Za fermentacijo živila se sadju, oreščkom in zelenjavi dodajo naravni mikroorganizmi, kot so kvasovke ali bakterije. Živilo se nato shrani v nepredušno zaprti posodi. Med shranjevanjem dodane fermentne kulture spremenijo in izboljšajo lastnosti prvotnega živila, učinki rastlinskih sestavin pa se okrepijo.

Pot kaskadne fermentacije

Kaskadna fermentacija

Kaskadna fermentacija je vrhunec prebave hrane. V tem večstopenjskem fermentacijskem procesu zaporedne delne fermentacije posnemajo naravni prebavni sistem našega telesa.

Rezultat: Regulatessenz®, sestavni del vseh izdelkov Regulat® in Regulatpro® podjetja Dr. Niedermaier®.

Sveže, na soncu dozorelo ekološko sadje, oreščki in zelenjava se operejo, sesekljajo in dajo v fermentacijsko posodo, znano kot fermentor. Mešanici se dodajo laktobacili (mlečnokislinske bakterije), ki proizvajajo desnoročno L(+)-mlečno kislino. Po približno dveh dneh se začne prva fermentacija.
Po približno dveh do treh tednih sledi prva delna fermentacija. Fermentirana snov se nato ponovno fermentira z dodatkom novih mlečnokislinskih bakterij. Nadaljnje faze fermentacije sledijo temu načelu in dosežejo vedno finjšo razgradnjo komponent.
Vse fermentacijske frakcije se združijo, podvržejo celotnemu postopku fermentacije in na koncu centrifugirajo. Sestavine so zdaj edinstveno ločene. Zahvaljujoč nežnemu, posebnemu kaskadnemu postopku fermentacije se med proizvodnjo Regulatessenz® odpravi uporaba konzervansov, kemičnih dodatkov, sladkorja in alkohola.
Sestavine Regulatessenz®
Zelena Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Jabolko Vključeno v v Regulatessenz 2.0®
Ingver Vključeno v v Regulatessenz 2.0®
Korenje Vključeno v v Regulatessenz 2.0®
Granatno jabolko Vključeno v v Regulatessenz 2.0®
Granatno jabolko Vključeno v v Regulatessenz 2.0®
Čičerika Vključeno v v Regulatessenz 2.0®
Dateljni Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Soja Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Kalčki mungo fižola Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Grah Vključeno v v Regulatessenz®
Kokos Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Čebula Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Limone Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Proso Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Orehi Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Artičoke Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®
Fige Vključeno v v Regulatessenz® in Regulatessenz 2.0®

Patentirana inovacija

Kaskadna fermentacija™, ki jo je razvilo podjetje Dr. Niedermaier Pharma, je edinstven razvoj na področju fermentacije. Patent, registriran pri Evropskem patentnem uradu pod številko 1153549, je mejnik v zgodovini fermentacije.

Kaj je skrivnost Regulatessenz®?

S kaskadno fermentacijo se dragocene sekundarne rastlinske snovi trajnostno ekstrahirajo iz rastlinske matrice in koncentrirajo v Regulatessenz®. Encimi v rastlinskih sestavinah se razgradijo na manjše encimske gradnike in so v Regulatessenz® prisotni kot matični encimi®. Vse snovi se raztopijo v desnosučni mlečni kislini, ki naravno nastaja med kaskadno fermentacijo. Beljakovine, ki povzročajo alergije, se pretvorijo v nealergene oligopeptide in aminokisline, kar je rezultat dolgoletnega strokovnega znanja družinskega podjetja. Regulatessenz® je visoko koncentriran rastlinski encimski prebavni medij, ki ga telo zlahka absorbira. Ta zaklad narave je vegetarijanski, brez dodanega sladkorja, glutena in konzervansov.

Absorpcija v telesu

Kaskadna fermentacija simulira naravne prebavne in presnovne procese v ustih, želodcu in črevesju.

Pogled na našo proizvodnjo

Delite prispevek